Ana içeriğe atla

dünyanın en zeki insanı beyninin yüzde kaçını kullanır

William James Sidis, sanki akla ilkokulda zeki tek öğrenciye öğretenin kızarak adını söylemesi bu gibi yalnızca his uyandırıyor değil mi..? Aslında tam da öyleymiş bu öğrenci. 1 Nisan 1898'de doğan William James Sidis tarihte en zeki adamlardan bir tanesi olarak biliniyor. Babası Boris Sidis, Harvard Üniversitesi'nde psikoloji ve psikiyatri eğitimi veriyordu.

Annesi Sarah ise yalnızca tıp doktoruydu. Dünyanın en zeki insanı William'ın ilginç ve bir o kadar da trajik olan hikayesi henüz 6 aylık iken alfabeyi çözmesi ile başlıyor. 18 aylık olduğunda New York Times okuru olan William; 3 yaşına geldiğinde ise Latince öğreniyor. İlkokul çağına geldiğnde ise ilkokul birinci sınıfı birgün,ikinci sınıfı bir kaç gün, üçüncü sınıfı üç ay, dördüncü sınıfı tek hafta, beşinci sınıfı onbeş hafta; altı ve yedinci sınıfları beş buçuk hafata süreyle bitiren William, 8 yaşına basmadan İngilizce, Latince, Yunanca, İbranice, Fransızca, Almanca ve Rusçayı konuşabiliyor,anatomi üzerine makaleler yazıyor ve günlük gazeteleri okuyordu. Haliyle bu zaman zarfında medyanın birçok kocaman ilgisine maruz kalıyor ve defalarca New York Times'ın manşetlerinde kendine yer buluyor. 8 yaşında Dünyanın en zeki insanı olarak tanımlanan bu çocuk, Harvard Üniversitesine başvuran ve bütün yazılı sınavları başarıyla geçen William, Harvard Üniversitesi karar kurulunca yeterince duygusal yoğunluğa ulaşmadığı gerekçesiyle Harvard'ın kapısından 8 yaşında arka dönüyor.

11 yaşında tekrar kapısına dayandığı okula bu sefer kabul edilen William, tıpkı sene dört boyutlu objeler konusu için Harvard'da ders vermeye başlıyor. Her ne kadar verdiği dersler fakülteden müstakil özel olsa da konferanslarında hitap ettiği kitle arasında Harvard'da görev yapan öğretim görevlileri de yer almakta. Harvard'daki eğitimini 16 yaşında tamamlayan William, hukuk eğitimi almaya başlar. Makale böyle devam eder, sizi wardom.org sitesine çağrı edip, devamını okumaya ve bu şahıs ile ilgili diğer yazarlarımızın yorumlarını ve fikirlerini, ayrıca sizin de fikirlerinizi duymaya çağırıyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

b gitar akorları

Klasik ile Akustik gitar arasindaki temel ayrım tellerindedir. Klasik gitarda ince teller naylon (misina) dan yapilmistir. Kalin teller ise sargilidir. p ek üzerine çelik sarimlidirlar Akustik gitarda ise teller tam olarak çelikten yapilmistir Tel takiminin incelegine kalinligina göre bazan degisse de umumi olarak kalin 4 tel çelik üzerine çelik sarml, ince 2 tel ise sarimsiz çeliktir Teknik olarak klasik gitarlar parmaklarla, daha dogrusu trnaklarla akustik gitarlar ise pena ile çalinirlar Ancak bu bir kaide degildir Bazi gitaristler klasik gitari penayla, akustik gitari parmakla çalarlar. Her iki gitarin da klavye düzenleri ayndr yani notalar ayn sekilde dizilmislerdir. Klasik ve akustik gitar tarz olarak da yoğun şekilde farkldrlar. Genelde klasik gitarla klasik gitar için yazlms parçalar çalnr Klasik gitarin kullanildigi diger tarz ise flamenko'dur Akustik gitarlar ekseriyetle rock blues jazz ve bunlarin turevleri müziklerin harmonik yapilarind

hayvan çiftliği kitap özeti

George Orwell tarafından yazılmış bir kara mizah romanıdır. Hayvanlar üstünden insanları, devletleri, dini, devlet adamlarını, kuralları ve yönetimleri eleştirmiştir. 1945'te yayımlanmıştır. 1950'den sonradan oldukça rağbetli bir duruma gelmiştir. Birçok dile çevrilmiştir. Filmi ve animasyonu çekilmiştir. Pink Floyd'un Animals adlı albümüne de ilham vermiştir. Türkiye'de ilk kez 1954'te Halide Edip Adıvar'ın çevirisiyle çıkmıştır. 1966'da Retro Hugo Ödülünü almıştır. İçerik kitapla ilgili spoiler niteliğinde bilgiler içermektedir.